----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 Notulen vergaderingen zijn in te zien na inloggen als lid.

 03-07-2019

Beste leden

Heden ontvingen wij het droevige bericht van het overlijden van

ons lid en voormalige havenmeester de heer Jan Fister.

Ton Teunisse

Secretaris

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 16-04-2019 Melding van gemeente Schiedam

Goedendag,

Het watersportseizoen is gestart. Graag informeer ik u over onderhoud aan een aantal bruggen.

Wij doen ons best om de hinder voor de watersport bij werkzaamheden tot het minimum te beperken. Gezien besteltermijnen en weersomstandigheden lukt het helaas niet in alle gevallen om werkzaamheden volledig buiten het seizoen te laten plaats vinden.

Trambrug

Vorig jaar zomer is er kortsluiting geweest in de machinekelder van de Trambrug. Hierdoor was hij tijdelijk niet bruikbaar. Met noodreparaties is dit toen opgelost. Om de zaken definitief op te lossen is eind vorig jaar begonnen met het vervangen van onderdelen uit de installatie. Met name de schakelkast (aansturingscomputer, zeg maar) moest geheel vervangen worden. Daar is de afgelopen periode hard aan gewerkt. Helaas is het gebleken dat een aantal onderdelen een langere levertijd hebben. Hierdoor zijn de werkzaamheden niet voor de start van het watersportseizoen gereed. De geplande opleverdatum van de werkzaamheden is 23 april. Dan is de brug voorzien van een nieuwe installatie, nieuwe (standaard) bedieningssoftware en kan hij de komende jaren weer vooruit.

Koemarktbrug

Aan de Koemarktbrug wordt op dit moment onderhoud gepleegd. Dat is niet zichtbaar voor de buitenwereld omdat dit het opzetwerk (brugvergrendeling) betreft in de brugkelder. Hiervan ondervind het (scheepvaart)verkeer geen hinder.

In de periode van 6 mei t/m 10 mei wordt de slijtlaag (asfaltlaag) op de Koemarktbrug vervangen. De brug is dan afgesloten voor alle verkeer, ook voor de scheepvaart is de brug dan gestremd. Deze werkzaamheden kunnen niet buiten het vaarseizoen uitgevoerd worden. Het betreft hier werkzaamheden die erg afhankelijk zijn van het weer en de temperatuur.

Aansluitend wordt de bovenzijde van de brug geschilderd. De scheepvaart zal hier mogelijk een korte extra wachttijd van ondervinden, als de schilder zijn spullen van de brug moet halen voor de brugopening. Deze overlast zal beperkt zijn.

Hoofdbrug

De Hoofdbrug wordt geheeld gereinigd en geschilderd. De brug wordt daarvoor in de periode van 22 juli t/m 26 juli afgesloten voor alle verkeer, inclusief de scheepvaart. Dan wordt vooral de onderzijde geschilderd. Aansluitend wordt de bovenzijde geschilderd waarbij met een hoogwerker gewerkt wordt. Dit zal waarschijnlijk nog een week of 2 duren. In die periode kan de brug wel open, maar kan het zijn dat er een korte wachttijd is om de boel te ontruimen. Deze overlast zal beperkt zijn.

Ten slotte wordt later dit jaar het brugwachtershuisje opgeknapt en het bedieningspaneel aangepast aan onze standaard bedieningssoftware. De scheepvaart heeft hier geen hinder van.

Varkenssluis

De voormalige sluis onder de Hoofdbrug wordt eind 2019/begin 2020 gerestaureerd. Dit gebeurt buiten het vaarseizoen. Welke gevolgen deze werkzaamheden hebben voor de bereikbaarheid van de Nieuwe Haven wordt daarbij uitgezocht. Zodra de planning en impact bekend is, worden de watersporters hierover geïnformeerd.

Willemsbrug

De restauratie van de Willemsbrug is bezig. In mei zal de brug geschilderd worden en is de restauratie afgerond. De scheepvaart zal hier mogelijk een korte extra wachttijd van ondervinden, als de schilder zijn spullen van de brug moet halen voor de brugopening. Deze overlast zal beperkt zijn.

Oranjebrug en Rolbrug

De voorbereiding van de vervanging van deze bruggen is gestart. De uitvoering lijkt nu gepland voor eind 2020/begin 2021, voor zover mogelijk buiten het vaarseizoen. Zodra er meer te melden is worden de watersporters vanuit de projecten geïnformeerd.

Onze excuses voor eventuele ongemakken.

Met vriendelijke groet,

Carla Vermunt

Accountmanager toerisme en stadsmarketing

Gemeente Schiedam

Postbus 1501

3100 EA Schiedam

010-2191816

 

 

Wederom weer een auto op de steiger.

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Hierondere vind u diverse links die u verder verwijst, klik op het onderwerp en deze verwijst u verder.

       

    VNM Nieuwsbrief         

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 
Go to top